20
jun
11

Hårfibrer vid tunt hår

Hårfibrer är en liten favorit. Den lilla vita burken döljer det mest irriterande jag vet nämligen att se tunnhårig ut. Den där hemska känslan att man ser hårbotten under en lugg av hår. Hårbotten ser ljus ut, nästan vit mot det mörka håret och i mina ögon signalerar håravfall och misär, till resten av världen och speciellt alla i min närhet. Det var längesedan jag var med på ett fotografi, tycker inte alls om känslan att andra sedan kan sitta hemma i lugn och ro och peka och säga – hej ser ni han där vad mycket hår han har tappat. Han som alltid hade så tjockt hår i skolan, stackars kille. Nä fy sjutton, så vill jag inte ha det. Därför är det slut fotograferat för min skull, i alla fall som objekt framför kameran. Nej tacka vet jag hårfibrer – då ser man ut som man hade håret kvar sedan tonåren.