12
jan
14

Nålar måste ha hög kvalitet

Sjukvård, läkare, sprutor och nålar kan låta skrämmande för de flesta personer. Att känna sig att någon sticker ett hål huden eller att de för in någon metallrör i kroppen känns inte naturligt – så klart. Men det är inte farligt överhuvud taget eller egentligen känns det heller inte speciellt mycket. Ett litet stick så är det klart och ett vanligt blodprov som det man tar inför en PRP-behandling är bara 8-16ml. Nästan ingenting. Tog fram en bild på bra sprutor från Kina som är väldigt billiga.

Nu är inte priset en värdemätare på varken om sprutorna är bra eller om det kommer att kännas mer eller mindre när man sticker men det är ändå en faktor för läkaren att bedöma. Eller är det så? Visst borde priset kunna motivera en mer smärtfri behandling med PRP. Finare kvalitet och jämnhet leder till att nålen lättare penetrerar huden och kan injicera plasman med alla tillväxtfaktorer. En dålig nål kommer att bli slö fortare och därför kännas mer och till och med rispa upp trombocyterna och aktivera dem alldeles för tidigt.